Nyhed 9 Maribo I - Slagelse I 4-4

7/12-2009
I en spændende og god match spillede Slagelses førstehold 4-4 ude mod Maribo I i holdturneringens tredje

runde.

Vi havde afbud fra Keld Eriksen på bræt 8 og havde i hans fravær Jesper Dyberg Larsen med som reserve. Maribo havde to reserver med bl.a. fordi Ulrik Rath stadig ikke var med på holdet.

Vel ankommet til Maribo Skakklubs nye lokaler ("Det Polske Hus"), som mest af alt udefra lignede en ejendom, der kunne trænge til en kærlig hånd, åbnede vi spændt døren og blev heldigvis positivt overraskede: førstesalen, som tidligere havde rummet lejlighed, var sat i stand af klubbens egne medlemmer og indeholdt nu spillelokale, køkken og rygelokale (!) i flotte lyse farver.

Første mand på tavlen var Søren Dyberg Larsen mod Henning Nielsen på bræt 1. Desværre måtte Søren endnu engang ned - tredje nederlag i træk. Med hvid i spansk var jeg overbevist om, at jeg havde fanget Henning i en åbningsfælde (slag på f7 med løberen), men Henning vidste bedre og sluttelig måtte jeg ned. Næsten samtidig vandt både Kjeld Lindhardt og Kim Hede på henholdsvis bræt 5 og 7. Kjeld Lindhardt efter fint spil mod Roerholt, der ellers længe snoede sig med fantasifulde redningsforsøg. Til sidst var der dog udækkelig mat; Kim skulle tage ca. 20 træk på 12 minutter. Den gode nyhed var dog, at han havde et tårn mere efter at have overspillet sin modstander i åbningen.

Jesper Dyberg tabte dog efterfølgende på bræt 8 efter at have manglet en bonde det meste af partiet; det blev afgørende i springerslutspillet. Per-Henrik havde på bræt tre opbygget en god angrebsstilling, som "uglerne" også havde set den rigtige gevinstfortsættelse til; desværre valgte Per ikke den rigtige fortsættelse og for at gøre ondt værre satte han det hele over styr og tabte partiet. På dette tidspunkt var det således 3-2 til hjemmeholdet med tre partier tilbage: Bjarne på bræk to med en helt lige stilling, Henning på bræt fire med kvalitet mere og Villy på bræt 6 med en tvivlsomt bondeslutspil. I tidnøden trak Hennings modstander forkert og tabte sin dronning efter afdækkerskak. Villy fandt på god fight en remis i den svære stilling og sluttelig enedes Bjarne og hans modstander også om remis. 4-4 i en god og underholdende match.

Efter at de to første runder havde budt på tætte opgør (på nær vores 2-6 nederlag til Præstø), blev der løsnet op for tingene i runde tre: Næstved II slot det førende hold fra Sorø med hele 7½-½ (!) mens Holbæk II var lige så ustyrlige med en 6-2 sejr over Faxe I. Ingen tvivl om, at især Næstved bejler til titlen som gruppevinder. Dem møder vi i sidste runde - en runde hvor Næstved msåke kan sikre sig oprykning, mens vi nemt kan risikere at spille for at undgå nedrykning. Inden da møder vi dog i nævne rækkefølge: Sorø I (ude), Faxe I (ude) og Holbæk II (hj).

Enkeltresultater:

Bræt Maribo I Bræt Slagelse I Resultat
1 Henning Nielsen 1 Søren Dyberg Larsen 1-0
2 Henrik S. Jensen 2 Bjarne Møller ½-½
3 Claus Schmidt 3 Per-Henrik Nielsen 1-0
4 Svend Erik Hansen 4 Henning Pedersen 0-1
5 Leif Roerholt 5 Kjeld Lindhardt 0-1
6 John Kristensen 6 Villy Lindskov ½-½
7 Gert Hansen 7 Kim Hede 0-1
8 Finn Kristiansen 8 Jesper Dyberg Larsen 1-0
Ialt 4-4

Tabel:

Mesterrække 1 2 3 4 5 6 7 Brætpoints Match points Plac.
1  Slagelse I

2  Præstø I