Hjem
Nyhed 344: Køge III - Slagelse I: 5-3

13/3-2023: Køge III - Slagelse I: 5-3 i mesterrækkens sidste runde. En ærefuld fjerdeplads.

 

Af Søren Dyberg Larsen

Sidste runde i mesterrækken mod Køge III blev lidt et antiklimaks for vore spillere. Ingen af holdene havde det store at spille for - skulle man tro. Men nærmere om det senere. Interessen koncentrerede sig om de to tophold - Maribo I og Guldborgsund I - som skulle møde henholdsvis Holbæk II og Nykøbing Sjælland I. Fordel umiddelbart til Maribo.

Vi havde afbud fra Gert og Kjeld. Lars var trukket i arbejdstøjet sammen med Nedzad i stedet. Køge III er som bekendt en speciel størrelse. hver anden gang stiller de ganske fint op. Hver anden gang lidt "alternativt". Det var således vores tur til at møde et Køge hold med fire topbrætter, der ret beset hørte til på Køge II. Men vi var alligevel ifølge Doktor Elo favoritter til at vinde 5-3. Morten på bræt 7 kom hurtigt ned på jorden, da han var første mand færdig, da han  overså, at hans springer var i slag. 1-0. En næsten lige så hurtig remis på bræt 8 hos Nedzad. 1½-½. Hans fulgte efter ligeledes med en remis og det samme gjorde jeg på bræt 1. 2½-1½.

Lars så ud som om, han havde noget angreb mod P.O. Krogh, der på trods af alderen ikke havde glemt at flytte brikkerne. Ganske imponerende. Med fire partier tilbage: John, Lars, Villy og Jesper lignede det minimum 2 point her, hvilket var mindre end jeg havde troet og håbet på; men vi kunne dog leve med et smalt nederlag. Køge holdt lidt øje med matchen mellem Dianalund og Faxe. Men ingen af de to hold kunne for alvor komme i nærheden af Køge. Pludselig tabte Jesper uventet, da han overså en mat. 3½-1½. Lars var kommet til at stå næstbedst mod Krogh og det opståede slutspil med to bønder mindre og dårlig løber mod god springer var håbløst. 4½-1½. Villy var i et drabeligt slag mod sin onde ond fra sidste sæson, Sissel Kærgaard - her ville Villy gerne have sin revanche, men i stedet skulle han kæmpe hårdt for at holde det halve point. Pludselig var muligheden der. Villy kunne i et træk have vundet dronningen for et tårn. Desværre glippede muligheden. Til gengæld fik Villy kæmpet sig ind i et stilling med evig skak. Fint kæmpet af Villy nede med tre bønder. 5-2. John på bræt to var den eneste, der formåede at vinde et parti denne dag. Til gengæld et flot og helstøbt parti mod Hestehauge. Slut resultat 5-3 til Køge.

Det skulle senere vise sig, at der skulle tre hold ud af mesterrækken, da der rykker hele tre hold ned fra divisionen: Faxe I, Kalundborg I og Køge II. Med dagens resultater sluttede Køge III således et halvt point foran Holbæk II, som dermed blev sorteper.

Ud rykker Dianalund I, Faxe II og Holbæk II. Næste sæsons mesterrække kommer således til at bestå af: Kalundborg I, Faxe I, Køge II, Guldborgsund I, Nykøbing Sjælland I, Slagelse I, Køge III og et hold fra A-rækken - sandsynligvis Guldborgsund II, Sorø I, Faxe III eller Maribo II. Alle fire hold har muligheden for oprykning til mesterrækken. Alle fire hold spiller mod hold fra den nederste del af tabellen, så der er lagt op til en tæt afslutning.

Så næste sæsons mesterrække bliver en hård nød at knække.

Vores individuelle holdresultater:

 

Guldborg Nyk Sj Faxe Maribo Holbæk Dianalund Køge I alt kampe
Søren ½ 1 1 1 ½ ½ ½ 5 7
John 0 ½ ½ 1 1 1 1 5 7
Gert 1 1 1 ½ 1 1 6
Jimmy 0 0 1
Lars 0 0 1
Hans 0 ½ 0 0 ½ 1 5
Villy 0 0 1 0 ½ ½ 2 6
Kjeld 1 1 1 0 ½ 1 6
Henning 1 1 1
Jesper ½ ½ 0 1 0 ½ 0 7
Morten 1 0 1 0 2 4
Kurt 0 ½ ½ 1 3
Nedzad 1 ½ 2
31 56

De tre topbrætter scorede 5, 5 og 5½ point, hvilket er godkendt. Kjeld Lindhardt kan også være sin præstation bekendt. De øvrige scorede lidt under, hvad man kunne forvente. Tretten spillere anvendt i løbet af sæsonen, hvilket også er lidt mere, end vi burde.

Dagens enkelt resultater:


Bræt

Køge III

Bræt

Slagelse I

Resultat

1

Henrik Scmidt-Nielsen

1

Søren Dyberg Larsen

½-½

2

Klaus Hestehauge

2

John Heidelbach

0-1

3

Peter Ove Krogh

3

Lars Jørgensen

1-0

4

Bjarne Hjort Andersen

4

Hans Lundkjær Rasmussen

½-½

5

Sissel Kærgaard

5

Villy Lindskov

½-½

6

Anders Boel Jønsson

6

Jesper Dyberg Larsen

1-0

7

Virginija Meskeniene

7

Morten Jørgensen

1-0

8

Kasper Erbou Andersen

8

Nedzad Doric

½-½

Ialt

5-3