Hjem
Nyhed 341: Slagelse I - Maribo I: 4½-3½

16/1/2023: Slagelse I - Maribo I: 4½-3½ i Mesterrækken. Godkendt....

 

Af Søren Dyberg Larsen

Årets første holdskak kamp stod på hjemmebanen mod førerholdet fra Maribo. Vi har gennem årene haft mange gode, spændende og jævnbyrdige kampe mod Maribo. Denne rundes opgør var ingen undtagelse. Hvis vi skulle gøre os nogen forhåbninger om at blande os i de sjove placeringer, så skulle Maribo besejres klart, hvilket nok ikke var realistisk. Men vi spillede selvfølgelig vores chance. Vi manglede Kurt på bræt 8. Morten Jørgensen var med i stedet. Maribo har vist ikke været i deres idealopstilling denne sæson, og de havde vist 2 reserver med til dagens dyst.

Først på tavlen var Hans. Desværre med et nederlag. Han stod ellers fint med aktivt spil og terrænovervægt. Men noget gik galt undervejs, for først røg der en bonde, så en kvalitet og dermed et point på kontoen til Maribo. Kort efter fulgte holdets topscorer Kjeld følge med Hans. Endnu et tabsparti til os. Kjeld mistede undervejs en kvalitet og det var for meget. 0-2. Gert blev tilbudt remis, hvilket han tog imod. Han havde vist andre interesser denne eftermiddag, så fint hvis det kunne klares således. ½-2½. Vi fik derefter dagens første gevinst, da Morten på bræt 8 overlevede visse komplikationer i åbning og midt spil og trak sig ud af forviklingerne med en merofficer. Resten var teknik. 1½-2½. Fire partier tilbage: Jesper på bræt 7 i store komplikationer. Modstanderen havde givet dronning for tårn og havde alle officerer i et direkte angreb på Jespers konge. Villy på bræt 5 med sort i en lukket variant af Siciliansk. Det lignede en lige stilling, men modstanderen havde visse muligheder. John på bræt to, som i hvert fald ikke kunne tabe. Med merbonde og behagelig stilling, der kunne spilles på i lang tid. Fordel her til Slagelse. Og slutteligt mit eget parti på bræt 1 mod min onde ånd Henning Nielsen. Jeg har tabt adskillige partier til ham gennem årene. Mange af dem meget komplicerede, hvor Henning altid havde det sidste gear. Dagens parti var ingen undtagelse hvad komplikationer angik. Jeg havde med sort fået en springer på g4 understøttet af en løber på c5, som truede på f2. Jeg fik også lov til at plante den på f2 og truede både tårn og dronning. Henning undveg med dronningen og jeg snuppede tårnet på h1. Til gengæld havde Henning trusler mod mit felt på f7: Løberen på c4 og en springer kom til g5 og siden hen dronningen til h5. Det kunne ligeså godt være sluttet efter 15 træk. I stedet trak vi ca. 50 træk før det hele sluttede.

Jesper holdt balancen og vandt til sidst. 2½-2½ med tre partier tilbage: Villy, John og Søren. Desværre kunne Villy ikke holde modstanderen fra fadet og han måtte sluttelig strække våben. 2½-3½ herefter. John var nu oppe med to bønder i et rent tårnslutspil. Det lignede en formalitet selvom det var en merbonde på hver fløj. Til sidst ville modstanderen ikke mere. Sejr til John. 3½-3½.

Så var der mit eget parti tilbage. Efter forviklingerne i åbningen og midt spillet sad jeg tilbage med en merofficer: springeren fra h1 var kommet ud og løbe igen. Resten var således teknik om end jeg lige skulle finde planen først. En sjælden sejr over Henning og dermed faktisk også delt topscorer på holdet. Ikke hver sæson vi oplever, at bræt 1 er med på topscorer listen. 4½-3½.

Enkelt resultater fra dagens match:

Bræt

Slagelse I

Bræt

Maribo I

Resultat

1

Søren Dyberg Larsen

1

Henning Nielsen

1-0

2

John Heidelbach

2

Jens Mott

1-0

3

Gert Jørgensen

3

Henrik Sandberg

½-½

4

Hans Lundkjær Rasmussen

4

John Kristensen

0-1

5

Villy Lindskov

5

Esbern Christiansen

0-1

6

Kjeld Lindhardt

6

Gert Sørensen

0-1

7

Jesper Dyberg Larsen

7

Kim Alex Olsen

1-0

8

Morten Jørgensen

8

Matthias Rasmussen

1-0

Ialt

4½-3½