Hjem
Nyhed 340: Klubturneringen halvvejs

20/12/2022: Klubturneringen 2022/23 er halvvejs....

 

Af Søren Dyberg Larsen

Årets klubturnering i Slagelse Skakklub er halvvejs. Gruppe 1 bestående af 8 spillere, som spiller alle-mod-alle i en dobbelt runde (i alt 14 runder) har spillet 7 runder. Efter første halvdel af turneringen er to spillere i spidsen hver med 4½ point: John Heidelbach og Gert Jørgensen. Lige i hælene på dem er tre spillere, der hver har 4 point: Hans Lundkjær Rasmussen, Jimmy Osted Nielsen og Søren Dyberg Larsen. John og Søren har et udsat parti (mod hinanden), så der er yderligere 1 point, der skal fordeles. Det er sandsynligvis blandt disse fem spillere, årets klubmester skal findes. Man skal selvfølgelig aldrig afskrive nogen - slet ikke når kun halvdelen af turneringen er afviklet, men de tre spillere, der slutter feltet af, Villy Lindskov (2½ point), Jesper Dyberg Larsen (2 point) og Kjeld Lindhardt (1½ point) har nok for langt op til de førende.

Sidste runde inden Jul bød på god kampskak. Gert slog John i topopgøret og påførte dermed John hans første nederlag i turneringen. Søren slog Hans  i et drabeligt parti, hvor Hans sandsynligvis smed en sikker gevinst over bord. Søren bibeholder dermed status om ubesejret i gruppen indtil videre. Jimmy kom også med i topfeltet, da han slog Jesper, mens det sidste parti i gruppen mellem Kjeld og Villy sluttede remis.

John mangler som sagt et udsat parti med de hvide brikker mod Søren, så der kan ske forskydninger i toppen, når det er afviklet. Allerede i runde 8 tørner et par af topspilleren sammen, da Hans møder Gert. I runde 9 møder Hans så John. Søren slutter i øvrigt turneringen af med at møde Gert, John og Hans i runde 12, 13 og 14. Afslutningen på turneringen virker således til at blive en tæt affære.

I gruppe 2 er spændingen også intakt efter næsten halvdelen af runderne er spillet. Der er et par udsatte partier, der skal afvikles, før det fulde overblik kan skabes.

Nedzad Doric har lagt sig i spidsen med imponerende 6 point af 7 mulige. Ingen tabs partier. Nedzad er således den eneste i gruppen, der ikke har tabt et parti. Tre spillere følger efter hver med 4½ point: Morten Jørgensen, Svend Dyberg Larsen og Mikkel Nyhuus. Mikkel har dog et parti i hånden. Herefter følger Kurt Laursen med 3½ point. Kurt har også et parti i hånden, så han kan heller ikke afskrives i kampen om gruppesejren.

Intet er således afgjort i klubturneringen 2022/23, som tegner til at få en spændende afslutning.

Næste runde er 9. januar 2023.

Bestyrelsen ønsker alle en Glædelig Jul og et Godt Nytår.