Nyhed 324: Slagelse I - Faxe I: 5-3

28/2-2022: Slagelse I - Faxe I : 5-3 i Mesterrækken.

Søndag d. 27/2-2022 stod den på topopgør i mesterrækken. Faxe I var på besøg og de var inden kampen hele 7 point foran os på andenpladsen.

Vi var uden Lars. Jesper var med i stedet. Faxe manglede to spillere. Deres bræt 3 og bræt 6. De havde til gengæld hentet to spillere fra Faxe III, da deres andethold også spillede denne dag. Målt på rating tal skulle matchen ende 4-4. Vi var klare favoritter på bræt 3 (John) og bræt 6 og 7 (Kjeld og Jesper) målt på rating tal. Til gengæld var Faxe klar favorit på bræt 1 med Flovin Næs (2209), som tidligere har slået sine folder i både skakligaen og på det Færøske landshold.

Jeg var først færdig og ganske overraskende lykkedes det mig at bjerge en halv. Efter lidt trækomstillinger havnede vi i en fransk lignende stilling, hvor jeg egentlig havde fået løst mine problemer fornuftigt. Flovin var ikke helt tilfreds med sin stilling og tilbød ret hurtig remis, hvilket blev modtaget. ½-½.

Næste mand på tavlen var desværre en Faxe mand: altid farlige Kim Mikkelsen fik sat et giftigt angreb ind på Hennings sicilianer, som Henning ikke kunne komme ud af. ½-1½. Vi fulgte dog hurtigt op med nogle flotte sejre på brætterne 2-4. Først vandt Gert i flot stil over Lars Christensen, som normalt ikke er sådan at køre henover. Men Gert demonstrerede fin teknik og når han er i det humør, er han vanskelig at have med at gøre. Hans vandt et stilrent parti, der sluttede i et tårnslutspil, hvor Hans også udviste fin teknik. John på bræt 3 var oppe mod en kending: Bent Petersen. Johns kongeangreb kørte fint igennem og også her var der tale om en flot teknisk præstation. 3½-1½ herefter. Tre partier tilbage: Villy, Kjeld og Jesper på bræt 6, 7 og 8. Her skulle vi egentlig have mindst to point. Men de kære reserver, vi engang imellem løber ind i fra de andre hold, spiller enten over evne eller er sat med et for lavt ratingtal. Kjeld havde i hvert fald visse problemer med sin unge modstander. Men pludselig var chancen der for officers gevinst; den forpassede Kjeld desværre, da der også var noget med en mat på baglinjen der skulle dækkes. Kjeld bjergede dog en halv: 4-2. Tæt på matchsejr med to partier tilbage.

Villy havde snuppet en bonde i midt spillet og det dobbelte tårnslutspil så ikke helt nemt ud. Men som Hans demonstrerede Villy fin teknik i slutspillet og kørte stille og roligt et point i hus. Onde tunger på holdet mener at vide, det var Villy første sejr i år og første sejr på holdet i nyere tid. Jeg har ikke undersøgt det nærmere, men vi får det nok opklaret til sidste runde.

Jesper kæmpede en brav kamp mod Faxes reserve nummer to. Det sluttede desværre med et nederlag efter Jesper optimistisk havde ofret en kvalitet. Uglerne omkring brættet troede faktisk, der var en gevinst til Jesper, men til Faxe mandens ros skal siges, at han spillede uhyre præcist i sidste del af partiet:  slutresultat 5-3. Havde vi fået en sejr mere og dermed et 6-2 resultat  (hvilket vi ikke var tæt på), så havde vi måske fortsat noget at spille for. Nu kan Faxe næppe indhentes og det ligner en oprykning til divisionen til fusionsklubben.

Enkelt resultater:

Faxe I