Nyhed 284: FREM II - Slagelse I : 4½-3½

3/12-2019: Frem II - Slagelse I: 4½ - 3½ ... de kære rating tal

Tredje runde i divisionsturneringen bød på en udekamp mod det andet oprykkerhold i rækken: FREM II.

Stor var vores forbavselse, da vi så holdkortet og FREM havde hele 6 reserver på holdet. Et par stykker af de faste spillere på holdet var afgivet til førsteholdet, der ligeledes spillede hjemme. Vi var i stærkeste opstilling for anden gang i træk.

Målt på ratingtal skulle vi vinde matchen 5½-2½. Som så mange gange før i holdturneringen skal man tage de ratingtal med et vist forbehold. Fem af spillerne fra FREM var forholdsvis unge. De er altid svære at bedømme på styrken. De kan være i fuld fart frem og deres ratingtal kan sagtens være 100 til 200 point for lave. Henning havde for eksempel store problemer med sin unge modstander med et ratingtal på 1334. Han spiledes som en 1900-mand.

Bræt 1: Søren Dyberg Larsen - Jan Kuntz 0-1
Jeg kendte ikke meget til min modstander. I det hele taget havde vi ikke meget at forberede os på mod dette FREM hold. Vi vidste heller ikke, hvordan de ville stille op. De havde haft en del afbud allerede i de to første runder. Men Kuntz havde spillet begge partier. Vi kom ret hurtigt ud af gængs teori. Vi afveg begge hurtigt i åbningen. Min modstander forsøgte sig med modspil på dronningefløjen. Det så også lovende ud. Jeg fik til gengæld diagonalen b1-h7 til dronning og løber samt et fint felt på d4. Jeg måtte give en bonde til gengæld for løberpar og godt spil på de sorte felter mod sorts kongestilling. To træk før træk 40 trak jeg forkert og overså sorts stærke svar Dh1 med udækkelig mat. Jeg havde trækket forinden muligheden for mindst evig skak, så lidt surt at smide et halvt point her.

Bræt 2: Christopher Pickens Nørregaard - Niels Henrik Sørensen ½-½
Den åbning kom Christofher lidt bedre ud af. Han afslog remis to gange undervejs, hvilket altid glæder holdlederen. Trods ihærdige anstrengelser lykkedes det ikke Christopher at vride mere end et halvt point ud af stillingen.

Bræt 3: Per-Henrik Nielsen - Jonathan Roed Gundorf Jacobsen ½-½
Den første af de unge spillere, vi løb ind i. Det virkede som om, Per havde lidt bedre styr på åbningen end sin modstander. Per stod gennem hele partiet bedst og vandt sluttelig en bonde. I et dobbelt tårnslutspil var der dog ikke så meget at stille op. Remis.

Bræt 4: Gert Jørgensen - Anton Mehmet Yildiz Marthedal ½-½
Endnu en forholdsvis ung spiller. Han havde scoret fint i de to første runder, så vi var advaret. Han kunne godt spille skak. Gerts forsvars kunnen kom da også på prøve. Det så ud som om, han var ved at blive løbet over ende, men Gert fandt et par originale forsvarstræk og fik reddet stormen af.

Bræt 5: John Heidelbach - Markus Maagaard 0-1
Også her en ung mand. De to spillere havde ikke taget mange træk før det lignede noget, der kunne ende i tidnød. En frygtelig masse tid blev brugt de første 10-15 træk. En lige stilling så det ud som om. John fik dog stille og roligt problemer, da hans modstander fandt de rigtige (og svære) træk. Jeg så ikke afslutningen, men tiden spillede vist en rolle her.

Bræt 6: Hans Lundkjær Rasmussen - Erik Pedersen 1-0
Hans kronede en fin uge ved at vinde sit parti. Med samme åbning, som han også vandt i klubturneringen om mandagen over Lars. Hans var oppe imod en gammel kending i Erik Pedersen, som vi også kender fra Nykøbing Falster, hvor han spillede for år tilbage. Dengang havde Erik et rating tal på ca. 1900, så vidt jeg husker. I dag står han noteret for 1700 i rating. Han spiller bedre end det og Hans var lige ved at sætte en klar gevinst stilling over styr, men fik heldigvis reddet et helt point i land i et spændende og flot parti.

Bræt 7: Lars Jørgensen - Alf Andries ½-½
300 rating point var der mellem Lars og hans unge modstander i Lars´favør. Lars lagde da også hårdt ud med lang rokade og bondestorm på kongefløjen mod sorts konge. Som tidligere nævnt er rating tal ikke alt. Slet ikke når man er i rivende udvikling. Så kan tallene godt halte lidt efter. Næste gang jeg var forbi Lars parti havde sorts konge stadig bønder foran kongen og en springer på g7 som ekstra gardering. Lars´kongestilling var derimod blottet for bønder og kongen var på vej ud på brættet. Det lykkedes dog Lars at holde balancen og remis tilbud fra den unge mand blev accepteret.

Bræt 8: Henning Pedersen - Elias Roed Gundorf Jacobsen ½-½
Endnu en ung spiller. Vi gætter på, han er bror til den unge spiller, der spillede bræt 3. Henning kom lidt i uføre tidligt i partiet. Mistede en bonde, fik ikke rokeret, fik en dobbelt bonde i f linjen. Senere tabte Henning endnu en bonde. Modstanderen havde dog visse problemer med at finde gevinstplanen og pludselig fik Henning vundet en kvalitet. Det ebbede ud i remis.

Nederlag på 3½-4½ mod et hold, vi på forhånd havde regnet med skulle kæmpe med om at undgå nedrykning. Men dette FREM hold er bedre end deres ratingtal. Ingen tvivl om det.

Vi kunne måske have klemt en halv yderligere ud af denne match, men alt i alt var det nok et fair resultat.

Taastrup tabte igen. Denne gang med 7-1 til Sydøstfyn. Ovenikøbet på hjemmebane. Den dårlige nyhed er, at Taastrup stillede op i næsten stærkeste opstilling for første gang i sæsonen.

Vores næste opgave bliver en udekamp mod Sydøstfyn.

Enkeltresultater:

FREM I