Nyhed 264: Klubturneringen i afgørende fase

3/4-2019  Klubturneringen 2018/19 nærmer sig afslutningen.

Klubturneringen 2018/19 i Slagelse Skakklub nærmer sig sin afslutning. Der resterer kun 1 runde i den 14 runders lange turnering. En del udsatte partier præger dog den samlede stilling.

I gruppe 1 har Søren Dyberg Larsen færdigspillet alle sine partier. Mandag d. 1/4-19 blev det til en sejr over Henning Pedersen i endnu en dragevariant i Siciliansk og med endnu en sejr til Søren (som i sidste års klubturnering). Det lykkedes på trods af tung snue og begyndende feber. I aftenens andet parti i gruppen spillede Hans Lundkjær og Villy Lindskov remis. Om tirsdagen var der så træf igen. Denne gang mellem Flemming Andersen og Søren og mellem Henning og Christopher Nørregaard. Søren havde ikke mere at skyde med - en forsinkelse med DSB på 60 minutter gjorde det ikke bedre; kampstart var rykket til 19:30. Så remis mellem Flemming og Søren efter små 20 træk.

Henning og Christopher sluttede også fred lidt senere. Da Christopher også har røget en fredspibe med Per-Henrik Nielsen og delt pointet her, så betyder det, at stillingen i toppen af klubturneringen er som følger:

1. Søren Dyberg Larsen  9 point (14)
2. Per-Henrik Nielsen 8½ point (13)
3. Christopher Nørregaard 8 point (13)
4. Gert Jørgensen 6 point (11)

Det betyder, at Per-Henrik med en sejr i sidste runde over Henning kan sikre sig klubmesterskabet. Christopher kan med en sejr også nå 9 point, som Søren har. Det samme kan utroligt nok Gert. Gert har tre partier tilbage. Vinder han alle tre, så slutter han også på 9 point. Spørgsmålet er, om han kan få arrangeret at spille alle tre partier inden sidste runde d. 15. april. Der er udsatte d. 8. april. Teoretisk kan fire spillere slutte med lige mange point nemlig 9 point og må således dele klubmesterskabet mellem sig. Det fortæller også lidt om den høje remisfrekvens. Af de fire spillere i toppen er det kun Gert, der har tabt et indbyrdes parti, nemlig til Søren. Hverken Søren, Per-Henrik og Christopher har tabt et parti i turneringen.

Da turneringen er "delt i to" - en turnus 1 og turnus 2, så har vi besluttet, at vi ikke anvender korrektion i tilfælde af ligestilling. I så fald deles klubmesterskabet.

I gruppe to er stillingen endnu mere uoverskuelig på grund af de udsatte partier. Som Gert har Jesper været i udlandet i tre uger og har derfor også misset et par partier. De fleste spillere i gruppe to har dog spillet 12 partier og der kan derfor rådes bod på det meste mandag d. 8. april, hvor der spilles udsatte partier.

I skrivende stund har vi efter turnus 1 og 2 følgende stilling:

1. Lars Jørgensen  10½ point (12)
2. Nedzad Doric 9 point (12)
3. Kjeld Lindhard 8 point (11)
4. Kurt Laursen 7½ point (12)

Det ligner en gruppesejr til Lars, som har mødt de nærmeste forfølgere.