Hjem
Nyhed 246: Slagelse I - Holbæk II: 6-2

19/11-2018: Slagelse I - Holbæk II: 6-2 i mesterrækkens anden runde.

 

Af Søren Dyberg Larsen

Anden runde i årets holdturnering i mesterrækken bød på en hjemmekamp mod Holbæks andethold. De har tidligere spillet os et puds og de har faktisk spillet ganske stærkt de sidste mange år, vi har mødt dem. Med en frisk sejr på 7½-½ i første runde over lillebror Holbæk III, så var selvtilliden nok også i top. Holbæk II kom i stærkeste opstilling.

Vi havde afbud fra Hans og Gert. Med istedet var Lars Jørgensen og Kjeld Lindhardt. 4½-3½ skulle vi vinde efter rating tal.

Det var nu også meget længe meget lige. Efter to timers spil var der kun små ændringer på bræt to, hvor Christoffer havde mistet to officerer for et tårn og på bræt otte hvor Kjeld havde en lille fordel. De resterende partier var helt lige.

Kjelds parti gik mere og mere hans vej og til slut var det opståede løber slutspil klart vundet. 1-0. Christoffer var havnet i et slagsmål mod Stockflet. Angreb på hver sin fløj. Christoffer spillede opfindsomt i den opståede stilling. Jeg selv var på bræt 1 oppe mod en Holbæk veteran: Flemming Skjoldager, som jeg sjovt nok aldrig før har mødt. Til ære for Bjarne Møller valgte jeg med sort i Siciliansk at stille brikkerne op på de tre første rækker. Dronningen var dog på et tidspunkt helt oppe på fjerede række (på a5) men kom hurtigt tilbage på c7. Partiet var helt lige; nærmest skyttekrig. Jeg følte dog, jeg havde visse muligheder for at spille på hvids lidt akavede opstilling.

Per på bræt tre mod Aaman. Helt lige igennem hele partiet. Villy på bræt 4 fik efter en harmløs Italiensk åbning en lidt akavet stilling, som det så ud som om, Ove Frank kom lidt bedre ud af. På bræt 5 spillede John sort i en Hollandsk åbning mod Henning Olesen, som spillede bræt 1 i sidste sæson. John fik en bedre stilling med angrebs chancer, som han udnyttede. Henning på bræt 6 var oppe mod Erlin Bruun. Det så ud som om Henning havde den bedre stilling igennem det meste af partiet. På bræt 7 spillede Lars med sort mod en anden Holbæk veteran: Villy Damsbo. Damsbo kom måske lidt bedre ud af åbningen, men Lars fik spillet sig tilbage i partiet og havde løber parret i et slutspil med to tårne og to officerer på hver side.

Pludselig gik det stærkt omkring de tre timers spil. Remis på bræt 4 ved Villy. 1½-½. Lars vandt flot på bræt 7 efter at have afslået remis undervejs. 2½-½. Remis på bræt 3 ved Per-Henrik. 3-1.

Fire partier tilbage: Søren, Christoffer, John og Henning.

Skjoldager tabte en kvalitet rent mod mig og efter et par afbytninger yderligere var det slut. 4-1. Henning sikrede matchsejren ved at spille remis i et parti han hele tiden stod lidt bedre i. 4½-1½. Christoffer havde fået kæmpet sig tilbage i sit parti. Den ene officer var kommet tilbage således at Christoffer nu havde tårn for springer og bonde. Partiet sluttede remis. 5-2.

Det sidste parti stod mellem John og Henning Olesen. John havde efterhånenden fået opbygget en fin angrebsstilling og da de to springere trængte ind i stillingen var det slut for hvid. Et flot spillet parti af John.

Slutresultat: 6-2.

Enkeltresultater:

Bræt

Slagelse I

Bræt

Holbæk II

Resultat

1

Søren Dyberg Larsen

1

Flemming Skjoldager

1-0

2

Christoffer Pickens Nørregaard

2

Henrik Stockflet

½-½

3

Per-Henrik Nielsen

3

Lars Åman Jensen

½-½

4

Villy Lindskov

4

Ove Frank Hansen

½-½

5

John Heidelbach

5

Henning Olesen

1-0

6

Henning Pedersen

6

Erling Bruun

½-½

7

Lars Jørgensen

7

Villy Damsbo

1-0

8

Kjeld Lindhardt

8

Thorsten Christensen

1-0

Ialt

6-2