Hjem
Nyhed 224: Slagelse I - Dianalund I: 4-4

5/3-2018: Slagelse I - Dianalund I: 4-4 i mesterrækkens 6. runde

 

Af Søren Dyberg Larsen

Holdturneringen 2017/2018 synger snart på sidste vers. Vores hold i mesterrækken kan hverken nå det ene eller det andet. Vi slutter sandsynligvis på en 4., 5. eller 6. plads i rækken. Inden dagens opgør i runde 6 mod Dianalund lå vi lunt placeret som nummer 4 med samme antal point som netop Dianalund, men med 2 match point mere.

Vi havde ikke den bedste optakt til matchen, da både Flemming Andersen, Lars Jørgensen og John Heidelbach havde meldt afbud. Dagen før meldte også Villy Lindskov afbud. Fire afbud var lidt mere end vi kunne klare, så jeg henvendte mig til Flemming og hørte, om ikke han kunne gøre en undtagelse og spille for os. Det accepeterde han, hvorfor vi endte med "kun" tre afbud. Reserver denne dag var Kurt Laursen, Jesper Dyberg og Morten Jørgensen.

Dianalund havde også tre afbud, skulle det vise sig. Umiddelbart ville jeg på forhånd tippe vores tre reserver som en spids bedre end Dianalunds ditto. Man må dog aldrig hverken undervurdere eller tage modstanderen mindre seriøst.

Traditionen tro tog Per en hurtig remis mod Dianalunds Carl-Otto Nielsen. ½-½. Herefter fulgte remis på bræt tre ved Jens Nielsen mod Flemming. 1-1. Henning bragte os foran 2-1 ved i et fint parti at vinde over Bruno Sørensen. Det så faktisk længe helt lige ud, men en enkelt lille fingerfejl af Bruno blev fatalt. Jeg spillede mod John Christensen på bræt 1. Jeg har aldrig slået John, og der var heller ikke noget, der tydede på, det skulle blive denne gang. Jeg var kommet skidt ud af åbningen og stod næstbedst. Lindhardt havde til gengæld en behagelig stilling mod Johns bror - Flemming Christensen. Kurt i en helt lige stilling. Til gengæld var der lidt knas både på bræt 7 - Jesper og bræt 8 ved Morten. Begge var kommet skidt ud af åbningen. Jesper tabte hurtigt en bonde og hans stilling begyndte at gå op i limningen. Det blev værre og værre og så tabte Jesper en officer. Kort tid efter opgave han den håbløse stilling. 2-2. Morten var også kommet lidt op og køre. Han mistede en bonde i åbningen efter sorgløst spil. Herefter fik han ødelagt kongestillingen og til sidst måtte han give kvalitet. Det kunne han ikke holde til i længden, så han måtte strække våben. 2-3. Så 2½-½ til Dianalund på de sidste tre brætter. Lidt overraskende, men på dagen var Dianalunds folk bare bedre spillende.

Jeg sad tilbage på bræt 1 og kiggede på min stilling, som ved første øjekast kunne se tilforladelig ud. Men jeg havde visse problemer med at få gang i brikkerne og få etableret noget modspil. John forvirrede sig imidlertid, ændrede plan, byttede om på to træk og tilbød til sidst remis, da han ikke kunne finde planen. jeg tog selvfølgelig imod. Et heldigt halvt point. 2½-3½. To partier tilbage: Kjeld Lindhardt mod Flemming Christensen og Kurt Laursen mod Brian Olsen. Kjeld havde efterhånden fået overtaget og vandt et par bønder. Det var for meget for Flemming, som til sidst gav op. 3½-3½ herefter.

Kurt forsøgte ihærdigt at vinde sit parti. Han stod bedst, men det var ikke helt nemt at vinde. Til sidst tilbød han remis og man sluttede fred med 4-4.

Ingen håneret til hverken Slagelse eller Dianalund og med de øvrige resultater i 6. runde, så er der kun æren at spille for i sidste runde, hvor vi møder Holbæk II, mens Dianalund skal op imod Holbæk III.

Enkeltresultater:

Bræt

Slagelse I

Bræt

Dianalund I

Resultat

1

Søren Dyberg Larsen

1

John Christensen

½-½

2

Per-Henrik Nielsen

2

Carl-Otto Nielsen

½-½

3

Flemming Andersen

3

Jens Nielsen

½-½

4

Henning Pedersen

4

Bruno Sørensen

1-0

5

Kjeld Lindhardt 5 Flemming Christensen 1-0
6 Kurt Laursen 6 Brian Olsen ½-½
7 Jesper Dyberg Larsen 7 Richardt Jørgensen 0-1
8 Morten Jørgensen 8 Jim Jensen 0-1

Ialt

4-4Dagens resultater betød, at Køge II er rykket op i 2. division, da de ikke kan indhentes af Faxe I, som de iøvrigt møder i sidste runde.

Ned rykkeren skal sandsynligvis findes mellem Nykøbing Sjælland I og Holbæk III. Nykøbing har umiddelbart den sværeste modstander i Maribo, mens Holbæk III møder Dianalund.

Der kommer ingen hold fra 2. division til vores hovedkreds, da det lykkedes for både Kaldundborg og Præstø at holde sig oppe. Iøvrigt stort tillykke til Holbæk I, som vandt rækken.

Det betyder, at der kommer to hold op fra A-rækken. Det kan godt gå hen og blive en rigtig spændende afslutning i den gruppe.