Nyhed 222: Monrads pokal er hjemme igen.

20/2-2018: K.D. Monrad´s pokal fra klubmesterskabet 1965 er tilbage i Slagelse Skakklub

For et stykke tid siden blev jeg kontaktet af K.D. Monrad´s  barnebarn, som havde Monrads pokal vundet til ejendom i 1965 (eller 1966) i sin varetægt. Hun ønskede ikke længere at opbevare pokalen og spurgte, om Slagelse Skakklub var interesseret i pokalen.

Det var selvfølgelig et lille stykke historie, som vi i klubben ikke måtte gå glip af. Så jeg tog ud til Brønshøj en dag efter arbejde for at mødes med K.D. Monrads barnebarn og få pokalen med hjem. Hun fortalte, at Monrad på et tidspunkt var blevet syg og havde mistet evnen til at tale og bevæge armen til at spille skak med. Men ved hårdt genoptræningsforløb lykkedes det ham at komme tilbage og endda spille skak igen.

Googler man Monrads navn, så kan man se, at Monrad også var klubmester i Holstebro Skakklub i perioden 1933 til 1939. Her vandt han ialt fire gange i perioden. I Slagelse dukker han op i 1960 og vinder sit første mesterskab. I perioden 1960 til 1966 vinder Monrad 6 gange - kun afbrudt af P.B. Nielsen i 1963.

Vi må formode, at Monrad vinder pokalen til ejendom enten i 1965 (efter fem gange) eller i 1966 (efter seks gange ialt). Den sidste indgravering er fra 1965, så måske er 1966 ikke indgraveret, da Monrad får pokalen med hjem til ejendom.

Pokalen er iøvrigt skænket af Urmager Lyngholm (som vandt sit første klubmesterskab i 1917 !) og er en tung sag. Det var dengang pokaler var noget, men kunne lave styrketræning med og ikke de pokaler af tin, som vi har i dag !

Pokalen er nu tilbage i Slagelse Skakklub og opbevares i klubbens pokal skab.