Nyhed 220: Køge II - Slagelse I: 5-3

28/1-2018: Køge II - Slagelse I : 5-3 og Køge I - Frederiksberg I: 6½-1½ ... En oplevelse. Trods alt.

Søndag den 28. januar 2018 var der nærmest skakfestival i Køge. Ikke nok med at Slagelse I kom forbi i mesterrækkens femte runde. Frederiksbergs førstehold lagde også vejen forbi Køge og skulle op mod første division gruppe 1´s suveræne førerhold "Team XtraCon Køge 1". Vi havde således rig mulighed for at overvære spændende partier ikke kun fra vores egen match, men også fra matchen i divisionen. Køge Skakklub har fået stablet et imponerende koncept på benene med adskillige stormestre på deres førstehold. I flæng: Boris Chatalbashev (2537), Axel Smith (2498) og Henrik Danielsen (2479). Læg dertil følgende spillere, der også var i aktion denne søndag: Mikkel Antonsen, Bjørn Ahlander, Martin Percivaldi og Niels Jørgen Fries Nielsen. Jo der var nok at kigge på. Holdet er så godt som oppe i den bedste række og mon ikke det kaster et danmarksmesterskab af sig i næste sæson?

Det siger sig selv, at et sådant projekt kræver flere ting af klubben, dens medlemmer og bestyrelsen. Køge har da også i årevis haft adskillige ildsjæle, som har trukket hårdt. Nu har man tilmed fået Mølvig og hans IT firma ind over som med sponsor. Så udover sponsorater og ildsjæle, så kræver det også endnu en vigtig ting: medlemmernes opbakning, forståelse og erkendelse af, at nu er der hentet spillere ind, som skal sikre resultaterne. Det kaster mange sidegevinster af sig; ikke mindst det lærerige i at have så mange stærke spillere i klubben.

Men tilbage til vores egen match: Køge II mod Slagelse I. Ikke en nem opgave at forberede sig på. Køge havde eksempelvis i de fire første runder haft fire forskellige første brætter: Kasper Henriksen (2113), Hans Dahl Pedersen (2135), Henrik Dahl Pedersen (2261) og Jacob Kaaber-Hansen (2173). Kun Kasper Henriksen har jeg ikke tidligere mødt. Henrik Dahl er den eneste, jeg har vundet over.

I dag var det følgende opstilling: Henrik Dahl, Hans Dahl og Kasper Henriksen. Det var overfor Søren Dyberg, Per-Henrik Nielsen og Villy Lindskov. Dernæst fulgte fra Køge: Henrik Smidt-Nielsen (1941) og Niels Georg Larsen (1905) - altså 5 mesterspillere og tre 1800-folk på de tre sidste brætter.

Det var noget af en opgave, vi var blevet sendt ud på. Vi havde afbud fra Flemming. Jesper Dyberg Larsen var med som reserve. Han havde fornøjelsen af Klaus Hestehauge (1835). En spiller, der tidligere har spillet bræt to for Køge.

I fodbold kalder man det at parkere bussen (nogen gange en dobbeltdækker), hvis man bare vil fra kampen med 0-0. Så slemt var det dog ikke på de tre øverste brætter, men der blev slået en forsigtig tone an. Per på bræt to kom ret hurtig til at løbe lidt efter Hans Dahl, som fik en behagelig stilling med et let tryk på Per´s stilling. Villy kom ud i et helt lige slutspil mod Henriksen (som var små sløj efter en omgang influenza). Jeg selv valgte at gå ind i afbytningsvarianten i Caro Kann og fik egentlig en behagelig stilling. Kjeld Lindhardt på bræt 7 så ud som om, han var ved at blive overrumplet på kongefløjen af Bjarne Hjort Andersen. Det så kritisk ud. Resten af partierne så helt lige ud.

Første mand på tavlen var Villy, som spillede remis i et helt lige og halv tamt parti. Et glimrende resultat på bræt 3. Dernæst fulgte endnu en remis. Minsandten om ikke Per fik tilbudt remis af Hans Dahl. Dahl var tæt på at miste armen, da Per tog imod. 1-1. Og i to ud af tre partier på top tre. Glimrende start.

Lars havde på bræt 6 desværre tabt en kvalitet til endnu en gammel kending: Jesper Pondal. Dronning og tårn var blevet sat på samme diagonal. Lars kæmpede godt imod, men partiet var efter dronningafbytning ikke til at holde. Lidt surt nederlag på dette bræt. 2-1 til Køge.

John og Henning havde egentlig udmærkede stillinger på henholdsvis bræt 4 og 5. Henning fik da også sin remis. 2½-1½.

Tilbage var mit parti på bræt 1, John på bræt 4, Kjeld på bræt 7 og Jesper på bræt 8.

Jeg fik ikke rigtig behandlet min åbning efter fortjeneste. Først dronningafbytning og sidenhen et slutspil med dårlig løber mod god springer. Det var meget op ad bakke herfra.

Kjeld fik stabiliseret sin stilling og fik tilmed et par bønder med i bagagen. Det gik stille og roligt Kjelds vej og da han vandt officer for bonde, var det slut. Flot spillet af Kjeld. 2½-2½. John gik desværre forkert med sin konge. den havnede pludselig på h6 og med et tårn i en åben g-linje blev det pludselig svært. Der gik da heller ikke lang tid før John måtte strække våben. Ikke et parti, jeg havde regnet med, vi skulle tabe. 3½-2½ til Køge herefter.

Jeg stred forgæves. Henrik Dahl var kommet ind i en stilling, hvor han uden bekymringer kunne spille på gevinst. Og det gjorde han så. Øgede hele tiden fordelen og til slut var jeg mør og gav op. 4½-2½ til Køge.

Sidste mand, der stadig kæmpede, var Jesper på bræt 8. En trist stilling undervejs med minusbonde og flere isolerede bønder så ikke lovende ud. På en eller anden måde lykkedes det for Jesper at holde partiet remis. Det gav ham fidusbamsen på deling med Kjeld denne eftermiddag til skakfestival i Køge. Slutresultat: 5-3 til Køge.

Live partierne: http://hold.skakturnering.dk/live/txk_frederiksberg_20180128/

Enkeltresultaterne: