Hjem
Nyhed 85: Næstved 2 - Slagelse 1: 4-4

19/3-2012: Næstved 2 - Slagelse 1: 4-4.  Slagelse nummer 4 i mesterrækken

Søndag d. 18/3-2012 var der afslutning i mesterrækkens sidste runde i Næstved. På forhånd var det næsten sikkert, at Præstø ville vinde rækken foran Maribo, der kun havde en teoretsik chance for at blande sig. Nr. tre ville blive Haslev. Mere spændende var det, hvem der skulle ud af rækken. De to lavest placerede hold - Sorø I og Vordingborg I - skulle mødes. Det tredje lavest placerede hold - Jyderup - skulle møde Maribo; en noget hård opgave for oprykkerholdet fra Jyderup, men som sagt havde Maribo kun en teoretisk chance for at slutte på førstepladsen, så måske Jyderup alligevel havde en chance ?! Den sidste match stod mellem Næstved II og Slagelse I.

Stillingen i "bunden":

4. Slagelse I         20½  3
5. Næstved II      20     4
6. Jyderup I        20     3
7. Vordingborg I  19½  5
8. Sorø I            18     4

Vordingborg kunne sandsynligvis med en solid sejr over Sorø I sikre sig fri fra nedrykning bl.a. takket være deres flere match points. I Slagelse lejren var man på forhånd tilfredse med 4 points. Det ville sandsynligvis være nok for både Slagelse og Næstved. 

Det startede ikke for godt for Sorø, da de kun stillede til start med 7 mand og dermed allerede bagud med 0-1 og et halvt point oven i hatten som straf. Helt sensationelt vandt Sorø holdet med 5½-2½ over Vordingborg. Da Jyderup kun fik 3 points mod Maribo, gik Sorø forbi både Vordingborg og Jyderup, der begge blev sorteper i nedrykningsspillet.

Slagelse og Næstved spillede 4-4 men ikke uden hård kamp.

Vi havde afbud fra Flemming Andersen. I hans fravær var indkaldt Jeper Dyberg Larsen; han måtte dog på dagen trække sig på grund af sygdom. I hans fravær lykkedes det at få en anden Dyberg på banen: Svend Dyberg Larsen. Svend var også første mand på tavlen mod Næstveds Bo Munksgård: remis efter ca. to timers spil. Herefter fulgte endnu to uafgjorte: Per Henrik mod Bjarne Haar på bræt to og Bjarne Møller på bræt tre mod Per Pedersen. Bjarne havde to bønder og angreb for kvalitet, men måtte tage til takke med evig skak.

Kjeld Lindhardt havde taget en bonde i åbningen og forbedrede sin stilling stille og roligt. Det blev til yderligere en bonde, og Kjelds modstander måtte sluttelig strække våben: 2½-1½ til Slagelse. Morten Jørgensen havde på bræt 7 godt fat i åbningen og midtspillet mod Steiner Frederiksen. Han vandt først en bonde og der var yderligere muligheder, men han endte op med tårn og bonde for to officerer. Villy stod ikke helt optimalt med hvid i en sicilianer mod John Hansen. Henning Pedersen på bræt fire havde heller ikke helt fået udlignet efter åbningen. På bræt 1 var jeg akkurat som for to år siden havnet i en hollænder med de hvide brikker mod Flemming Preuss. Partiet gentog næsten sig selv som for to år siden: Flemming kom i alvorlig tidnød og hans stilling blev værre og værre. Da han msitede dronningen for tårn, var det i realiteten forbi: 3½-1½ til Slagelse.

Der var ikke så meget mere at glæde sig over på de resterende brætter. Morten slap stille og roligt mod Steiner; det samme gjorde Henning. Villy havde lidt fusk tilbage og det udmøntede sig et et noget heldigt halvt point: 4-2. De to sidste partier gave begge som forventet tab til Slagelse spillerne: 4-4. Individuelle resultater:

Bræt

Næstved I

Bræt

Slagelse I

Resultat

1

Flemming Preus

1

Søren Dyberg Larsen

0-1

2

Bjarne Haar

2

Per-Henrik Nielsen

½-½

3

Peter Pedersen

3

Bjarne Møller

½-½

4

Per Hansen

4

Henning Pedersen

1-0

5

Flemming Andersen

5

Villy Lindskov

½-½

6

John Hansen

6

Kjeld Lindhardt

0-1

7

Mogens Nielsen

7

Morten Jørgensen

1-0

8

Bo Munksgaard

8

Svend Dyberg Larsen

½-½

Ialt

     

4-4