Hjem
Nyhed 77: Slagelse I - Præstø I: 3½-4½

18/1-2012: Slagelse I - Præstø I : 3½-4½

Første runde i mesterrækken i det nye år bød på en hjemmekamp mod rækkens tophold. Vi kunne mønstre fuldt hold, hvilket indebar, at de sidste fire brætter blev anført af Flemming Andersen med Villy Lindskov, Kjeld Lindhardt og Morten Jørgensen på efterfølgende brætter. De sidste par år har vi haft ganske tætte kampe mod Præstø, men med Præstø som vinder de fleste gange.  I år var der måske lagt op til en sejr til Slagelse ?

Præstø havde afbud på bræt 1, hvilket betød, at Søren skulle op mod Morten Frank Jensen, som han har mødt en del gange de sidste par år. De første par timer skete der ikke det store. Helt lige stillinger på samtlige 8 brætter. Flemming havde aktivt spil; til gengæld var rokaden ødelagt; men Flemming kom ud til slutspillet med to merbønder - ganske vist med uligefarvede løbere (og tårn ) - men alligevel. Jeg  ved ikke om der var en gevinst, men partiet sluttede remis. ½-½. Også Per Henrik spillede remis i et parti, der aldrig kom ud over remis grænsen. 1-1. Første mand på tavlen for Slagelse var Kjeld Lindhardt, der undervejs havde sikret sig en kvalitet. Den kørte Kjeld stille og roligt hjem. 2-1 til Slagelse. Villy på bræt 6 tog også en remis. 2½-1½. I ingen af de partier, vi indtil da havde spillet remis, var vi i tabsfare. I de sidste 4 partier havde Bjarne fordel på bræt 3, hvor hans modstander havde lagt hårdt ud i åbningen; det var Bjarne godt i færd med at slå tilbage. Jeg selv på bræt 1 mente at have tingene under kontrol med to forbundne fribønder på dronningefløjen. Henning på bræt 4 var i en næsten lige stilling med isoleret d bonde, så måske lidt vanskeligt for Henning at holde. Morten på bræt 8 havde haft et vist initiativ det meste af partiet uden dog at have noget afgørende og nu var partiet på vej ind i slutspil; ikke det bedste mod den erfarne Mogens Jensen, som ikke har glemt, hvordan brikkerne skal flyttes. 

Først vandt Bjarne som forventet og gjorde det til 3½-1½ med tre partier igen. Det så ikke så tosset ud trods alt. Søren måtte dog bøje sig for Mortens på bræt 1. Lidt fjollet fik jeg ikke lukket ned for truslerne på  kongefløjen, før jeg begyndte at føre bønderne på dronningefløjen frem. 3½-2½. Men vi havde stadig to partier tilbage til at redde en halv eller mere i.

Morten havde desværre tabt materiale i slutspillet og endte pludselig med at være nede med to bønder. Det var håbløst. Mogens Jensen strøg hele pointet. 3½-3½.

Så var der fuld fokus på dagens sidste parti mellem Henning og Erik O. Hansen fra Præstø. Erik havde vel de bedste chancer men materielt var det helt lige og Henning kunne vel holde sin isolerede d-bonde ? Til Erik Hansens ros skal siges, at han forsøgte hårdt at vinde partiet. Det lykkedes ham til sidst, efter at Henning solgte en bonde og dermed også partiet.

Slutresultat: Slagelse I - Præstø I : 3½-4½

Vi var ikke helt tilfredse. Omvendt var Præstø folkene glade, da de forlod Slagelse. Men der er måske en grund til, at Præstø er tophold ?

Enkeltresultater:


Bræt

Slagelse I

Bræt

Jyderup I

Resultat

1

Søren Dyberg Larsen

1

Morten Frank Hansen

0-1

2

Per-Henrik Nielsen

2

Torben Jensen

½-½

3

Bjarne Møller

3

Morten Madsen

1-0

4

Henning Pedersen

4

Erik O. Hansen

0-1

5

Flemming Andersen

5

Uffe Christensen

½-½

6

Villy Lindsskov

6

Thomas Wesche

½-½

7

Kjeld Lindhardt

7

Bjarne Petersen

1-0

8

Morten Jørgensen

8

Mogens Jensen

0-1

Ialt

     

3½-4½