Hjem
Nyhed 71: Slagelse I - Jyderup I: 4½-3½

13/11-2011: Slagelse I - Jyderup I: 4½-3½ (opdateret)

Søndag d. 13/11-11 stod der oprykkerne fra Jyderup på menuen. Jyderup har de sidste par år været lige ved og næsten mht. oprykning fra A-rækken. Primus motor har været Svend Ellegård Christensen og Jens Lundberg. Svend bidrager iøvrigt med hele 3 børn på det talentfulde hold. Det var en match, vi havde set frem til med spændning. Også en match vi havde forhåbninger om at vinde. Men ingen kampe er tilsyneladende nemme i årets Mesterrække.

Vi havde samme opstilling som i første kamp; d.v.s. afbud igen fra Bjarne og Flemming og Jesper og Ebbe med som erstatning. Jyderup havde et enkelt afbud. Det var Ebbe, der kom først på tavlen efter en times spil. Enkelte mente, Ebbe ikke stod bedst i åbningen. Jeg var dog ikke eing. Modstanderens dronning var ude på brættet,og da først Ebbe havde plantet en springer på d6, så det ikke for godt ud for Jyderups bræt 8. 1-0 til Slagelse. Kort efter fulgte vel nok dagens flotteste Slagelse sejr, da Jesper Dyberg i en budapestergambit med sort fikst ofrede en officer på f2. Partiet fulgte iøvrigt et gammelt avis klip, Jesper om formiddagen havde kigget nærmere på ! 2-0. Herefter fulgte et par remis´er: Henning på bræt 3 og Villy på bræt 4. Begge Slagelse spillere stod i hvert fald ikke næstbedst. 3-1. De resterende partier så dog ikke for gode ud for Slagelse spillerne: på bræt 1 stod Søren i  underkanten mod Svend Ellegård. Også på bræt 5 og 6 var det kritisk for henholdsvis Kjeld Lindhardt og Morten Jørgensen. Morten havde en bonde for lidt i et slutspil med dårlig springer mod god løber. Kjeld havd det  meste af partiet stået næstbedst mod en gammel kending: Erlling Bruun. Erling havde dog traditionen tro brugt meget tid. På bræt 2 var det meget lige mellem Per og Svend Ellegårds søn Simon Ellegård Christensen. Begge havde brugt meget tid og havde ikke taget mere end ca. 20 træk, da tidnøden begyndte at sætte ind. Her kunne alt ske. Søren var den første, der måtte strække våben. Svend´s ca. 300 rating points kom til sin ret både havd angik stillingsbedømmelse og variantberegning. 3-2. Kjeld Lindhardt fik dog vendt slaget i Erlings tidnød og vandt et (lidt heldigt) point til Slagelse: 4-2. Morten kunne ikke holde slutspillet og tabte: 4-3. Det sidste parti var mere dramatisk og spændende end velspillet, men sluttelig enedes begge spillere om remis, hvilket sikrede Slagelse to rare matchpoints: 4½-3½.

Enkeltresultater:

Bræt

Slagelse I

Bræt

Jyderup I

Resultat

1

Søren Dyberg Larsen

1

Svend Ellegaard Christensen

0-1

2

Per-Henrik Nielsen

2

Simon Ellegaard Christensen

½-½

3

Henning Pedersen

3

Jens Lundberg

½-½

4

Villy Lindskov

4

Christoffer E. Christensen

½-½

5

Kjeld Lindhard

5

Erling Bruun

1-0

6

Morten Jørgensen

6

Claus Jensen

0-1

7

Jesper Dyberg Larsen

7

Simon Seirup

1-0

8

Ebbe Schjønning

8

Anders Pedersen

1-0

Ialt

     

4½-3½


Rundens resultater bevirkede iøvrigt, at de to oprykkerhold - Jyderup og Vordingborg samt Haslev, som fik lov til at blive oppe i mesterrækken, da Holbæk alligevel ikke rykkede ud af 3. division, klarer sig vidt forskelligt. Haslev har nærmest sensationelt lagt sig i spidsen med 12 points og 4 matchpoints, mens Jyderup med 7½ points og 1 matchpoints har lagt sig til rette i midten af tabellen. Vordingborg er dog ikke kommet så godt fra start: 4 points og 0 matchpoints efter de to første runder. Præstø ser ud til at mene det alvorligt i år; med sejr i første runde over en anden kandidat til førstepladsen i gruppen - Maribo - og en knusende 7-1 sejr i runde to over Næstved, er holdet med 11½ points lige i hælene på Haslev. Slagelse møder i runde 3 iøvrigt Haslev på udebane. Som bekendt spillede de to hold 4-4 i sidste sæson, hvilket skulle have sendt Haslev ned i A-rækken, hvis altså ikke Holbæk fik lov til at blive i divisionen. Rækken tegner atter uforudsigelig og spændende.