Hjem
Nyhed 66: John Heidelbach Bymester 2011

27/9-2011: John Heidelbach Bymester 2011

De sidste to runder i Byturneringen 2011 blev præget af ægte kampskak. Ikke et eneste parti endte remis.

Den førende spiller Kurt Laursen skulle i runde 6 op mod John Heidelbach, mens Henning Pedersen mødte Søren Dyberg på nabo bordet. John kom bedst fra åbningen og beholdt et godt pres mod Kurts stillilng. Med tårndublering i e-linien og Kurts konge fanget i skudlinien høstede John et helt point. Kurts første nederlag i turneringen var en realitet.

På nabobordet kæmpede Henning og Søren en brav kamp. Søren besvarede Hennings legendariske førstetræk 1.c4 med e5 efterfulgt af f5. Det gav et skarpt parti, som Henning kom bedst ud af i åbningen; det gav en bonde og en bedre stilling, men Søren fik mobiliseret noget der lignede et angreb med to springere og en løber omkring Hennings kongestilling. Da Henning ydermere manglede at få de sidste brikker i spil, begyndte partiet at balancere på den berømte knivsæg. Søren holdt balancen, da Henning pludselig tabte en officer. 

Da Kjeld Lindhardt vandt uden kamp (over Peter Autrup) var både han og Søren i spidsen med 4½ points efterfulgt af John og Kurt, der begge havde 4 points. 

Villy Lindskov vandt over Leif Lücking, mens Lars Jørgensen ligeledes var ude i et kampparti mod Ebbe Schjønning.  Ikke uventet trak Lars det længste strå.

Lodtrækningen til sidste runde var ikke helt uvæsentlig, da Autrup ikke var til stede. Henning fik det gratis point.

Søren skulle på topbrættet møde Villy, mens Kjeld med de hvide brikker fik fornøjelsen af Lars. John og Kurt trak henholdsvis Leif og Ebbe.

Både John og Kurt var først færdige og landede derfor på 5 points. De kunne nu kun afvente Kjelds og Sørens parti. Umiddelbart så det ud som om Kjeld havde den dårligste korrektion, mens Søren måske kunne nøjes med remis, hvis altså ikke Kjeld vandt sit parti.

Begge partier røg hurtigt ind i meget skarpe stillinger. I begge partier blev der rokeret til hver sin side og i især i partiet mellem Villy og Søren var det et spørgsmål om kapløb mod modtanderens kongestilling. Villy kom bedre ud af starthullerne og Søren fik aldrig etableret et brugbart modangreb. Til sidst måtte Søren med minusbonde tilmed prøve at holde sammen på stumperne. Forgæves. Villy strøg hele pointet.

Næsten samtidig brød Lars´angreb igennem på Kjeld´s kongestilling. Dermed tabte begge de førende spillere og korrektionsberegningen viste, at John havde en klart bedre korrektion end Kurt.

John blev dermed Bymester 2011.

Tabel:
http://slagelseskakklub.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=145&Itemid=67