Hjem
Nyhed 65: Laursen stadig i front i Byturneringen

20/9-2011: Kurt Laursen stadig i front i Byturneringen 2011

Den "useedede" spiller Kurt Laursen fører stadig Byturneringen 2011 efter 5 af de ialt 7  runder.   

I runde fire skulle Laursen op mod den forsvarende bymester - Søren Dyberg. Søren angreb ihærdigt med hvid i en skarp dragevariant i siciliansk. Søren fik snart en lovende angrebsstilling, som kostede Kurt en del tid på klokken. Kurt forsvarede sig fantasifuldt og kreativt og fremstødet g5 ?!  gav både luft og modspil. Det opståede tårnslutspil med merbonde burde dog være godt nok til gevinst til Søren men i Kurts tidnød (!) kiksede Søren totalt og tilbød tilmed remis i en stilling, der var vundet. Søren havde da ca. 15 minutter tilbage mod Kurts 1 minut og 40 sekunder. Et sjældent tilfælde af skakblindhed - ovenikøbet hos begge spillere...

 

På nabobordet var der også dramatik, da John Heidelbach led et sjældent nederlag. Mod en oplagt Kjeld Lindhardt, der pressede fra start, måttte John sluttelig strække våben.

Lars Jørgensen vandt uden kamp over Peter Autrup, mens Ebbe Schjønning og Villy Lindskov spillede remis. Ikke uventet vandt Henning Pedersen over Leif Lücking.

I runde 5 var det så Villy Lindskovs tur til at udfordre Kurt Laursen på topbrættet. Et meget lige parti, hvor Kurt en overgang havde overtaget, sluttede remis med Villy med de lidt bedre chancer og bedre tid. Kurt fik således reddet sig to halve points i land og er fortsat i front inden de sidste to runder.

På nabobordet delte Kjeld Lindhardt og Søren Dyberg pointet i et godt kampparti, hvor det var tydeligt at begge gerne ville vinde for at komme helt med frem.  

John slog til gengæld Lars Jørgensen, da Lars overså en "skak/springer gaffel" og spillede sig igen ind i topstriden. 

Det gjorde Henning Pedersen også, da han sled Ebbe Schjønning op i et langt parti. 

Det var Leif´s tur til at få et point uden kamp mod Peter Autrup. 

I runde seks skal Kurt Laursen møde John Heidelbach mens Henning Pedersen med de hvide brikekr får fornøjelsen af at møde Søren Dyberg. Lodtrækningen magede det endvidere således, at  Kjeld Lindhardt spiller mod Peter Autrup. 

Netop rundelægningen kan gå hen og blive den helt store joker, når sidste runde skal lægges med 10 spillere om de syv runder.

Runde 6 og 7 med pokal og præmieoverrækkelse mandag d. 26. september.