Hjem
Nyhed 64: Kurt Laursen fører Byturneringen

14/9-2011:  Kurt Laursen har lagt sig spidsen for Byturneringen 2011

Mandag d. 12/9-2011 blev runde to og tre afviklet af årets Byturnering. I den seedede gruppe slog Kjeld Lindhardt i et langt parti Henning Pedersen og kom dermed på maksimum 2 points. Ved siden af topbrættet forsøgte John Heidelbach længe at konvertere en bedre og mere aktiv stilling til et helt point mod Villy Lindskov. Partiet sluttede dog remis.

Søren Dyberg var oppe mod en sjælden definsivt indstillet Lars Jørgensen, der forsvarede sig hårdnakket på de tre første rækker. Søren blev dog sluttelig reddet af en fejl fra Lars´side, der kostede en officer og partiet.

I den useedede gruppe mødtes Peter Autrup og Kurt Laursen - begge havde vundet i første runde. Kurt trak det længste strå og havde dermed også maksimumpoints. Ebbe Schjønning vandt over Leif Lücking, som må formodes at få det svært i årets Byturnering. Men det giver sandsynligvis Leif god træning i hver eneste runde.

I runde tre var seedningen ophørt og de to spillere med maksimum points skulle mødes: Kurt Laursen og Kjeld Lindhardt. For en sjælden gangs skyld var det spilleren fra den useedede gruppe, der trtak det længste strå. Kurt spillede godt i åbningen, hvor det så ud som Kjeld eksperimeneterede lige lovligt meget. Kurt vandt partiet og bragte sig dermed alene i spidsen med maksimumpoints  3 points.

Søren vandt i et spændende parti over Ebbe Schjønning, der korrekt ofrede en kvalitet. Søren fandt dog en fortsættelse, der lige akkurat holdt sammen på stillingen. Ebbe kunne have fået kvaliteten tilbage med godt spil, men i stedet gav det Søren mulighed for at slå kontra og det opståede slutspil med to merbønder var sikkert vundet.

På nabobordet kom John på tavlen med en flot gevinst over Henning. Henning så ellers ud som om, han havde fået godt spil i en kongeinder i b-linien. Men Johns angreb på kongefløjen var farligere og til sidst måtte Henning strække våben.

Villy kom tilbage i tabellen, da han besejrede Peter Autrup i et parti, der virkede som om Peter havde strammet buen en tand for meget. Lars havde ikke de store problemer med at sikre sig et point mod Leif, omend partiet trak en del træk ud.

Runde fire indledes med Søren Dyberg mod Kurt Laursen og John Heidelbach mod Kjeld Lindhard.

Tabel:
http://slagelseskakklub.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=145&Itemid=67