Hjem
Nyhed 43: Slagelse I - Holbæk II: 3½-4½

17/1-2011: Slagelse I - HolbækII: 3½-4½ i Mesterrækkens runde 4

Årets første kamp i mesterrækken for førsteholdet var en hjemmekamp mod Holbæks andethold. Et hold vi tabte til sidste år, men hvor vi på papiret nok skulle hente lidt mere end fire points. Vi havde afbud fra Flemming Andersen og i hans sted var indkladt Morten Jørgensen.

 

Dysten blev akkurat lige så spændende som sidste år, hvor afgørelsen først faldt efter, det sidste parti var spillet til ende. Første mand på tavlen var Bjarne, der tog en halv i en meget lige stilling men stadig med masser at brikker på brættet. Efter de første par timer var der kun noget der lignede afgørelser på bræt 8, hvor Morten havde tabt en officer for en bonde og på bræt 6, hvor Keld Lindhardt havde en bedre stilling. Pludselig kom Kim Hede også i problemer på bræt 7 og det endte med, at vi tabte både bræt 7 og 8 - ikke noget vi normalt er vant til.

Lindhardts parti så tilmed ikke så lovende ud længere - et dobbelt tårnslutspil med merbonde, men gevinstføringen så vanskelig ud. Villy og Henning havde taget remis i helt lige stillinger.

Der var således øget pres på de tre tilbageværende spillere: Søren på bræt 2, Per-Henrik på bræt 4 og Keld på bræt 6. Per havde haft et vist initiativ det meste af partiet og var endt med en merbonde i et slutspil, der så holdbart ud for modstanderen . I tidnøden røg han dog ind i en springergaffel, som kostede en kvalitet. Herefter 2½-3½ med to partier tilbage.

Mit eget parti var meget lige, og jeg havde undervejs afslået et remistilbud, da jeg ikke syntes, det så lovende ud på det resterende brætter. Op til tidkontrollen fik jeg bragt mig i en gunstig situation, og jeg var overbevist om, at der var en gevinst med en garderet fribonde på c5. Desværre fik jeg ikke regnet tingene ordentligt igennem umiddelbart efter træk 40 og slap sort ud af sækken. Remis.

Da Keld heller ikke fik mere end en halv mod sin modstander måtte vi nøjes med et knebent nederlag med de samme cifre som sidste år: 3½-4½.

En match vi lige så godt kunne have vundet med de samme cifre, såfrem vi havde kendt vores besøgelsestid.

Bræt

Slagelse I

Bræt

Slagelse I

Resultat

1

Bjarne Møller

1

Ove Frank Hansen

½-½

2

Søren Dyberg Larsen

2

Jørgen Nielsen

½-½

3

Henning Pedersen

3

Lars Åman Jensen

½-½

4

Per-Henrik Nielsen

4

Børge Seidenfaden

1-0

5

Villy Lindskov

5

Villy Damsbo

½-½

6

Kjeld Lindhardt

6

Poul Møller Petersen

½-½

7

Kim Hede

7

Jens Sørensen

0-1

8

Morten Jørgensen

8

Ole Foss Hansen

0-1

Ialt

     

3½-4½


Stillingen herefter: http://www.2hkhold.dk/holdarkiv/hld1011/vis_rakke_tabel.asp?find=m