Hjem
Nyhed 39 Sorø I - Slagelse I : 4-4

6/12-2010: Sorø I - Slagelse I : 4-4 i mesterrækkens tredje runde.

 

Sorø I havde ikke haft den bedste start i årets mesterrække med kun 6 points i de to første kampe, men med et halvt strafpoint for at stille med 7 mand i den første kamp, så netto 5½ points. Opstillingen havde da heller ikke været den bedste for Sorøholdet med adskillige afbud blandt de bedste spillere. Vi var selvsagt lidt spændte på, hvordan holdet ville stille op i tredje runde på hjemmebane.

Selv manglede vi Flemming Andersen, som var erstattet af en for tiden godt spillende Erik Olsen. Sorø var uden bræt 2, 4 og 5, men havde dog bræt 1 og 3 til rådighed.

Det blev en meget tæt og jævnbyrdig affære. Første mand på tavlen var Kim Hede på bræt 7, der vandt efter igen at have givet en bonde i åbningen i siciliansk. Per måtte dog snart efter strække våben mod en stærkt spillende Jens Peter Fischer, der fikst ofrede en officer på Pers kongestilling på h7. Hennings parti på bræt tre kom aldrig rigtig ud over remsigrænsen og remis var nærmest uundgåeligt. På bræt 1 havde Bjarne vundet en kvalitet mod manden med de mange navne - Jørgen Peter Bredahl Hansen - Bjarne kunne dog kun huske, at Jørgen Peter hed "noget med Jørgen". På bræt 2 havde jeg fornøjelsen af Sorø´s nye mand - Malik Lindholdt - som vist er nytilkommer fra det jyske. Partiet kørte i et kendt tema i siciliansk uden de store udsving. Villy havde en helt lige stilling mod Steiner Smedbøl, Keld Lindhard ligeså på bræt 6, mens Erik Olsen havde lidt vanskeligheder på bræt 8.

Bjarne fik snart vekslet sin kvalitet til to merbønder i et tårnslutspil. Det er der ikke mange i hovedkredsen, der kan gøre noget ved. 2½-1½ til Slagelse. Erik måtte til sidst strække våben i et slutspil, der så holdbart ud. Desværre overså Erik en gaffel, der kostede en kvalitet. 2½-2½. Keld Lindhard havde næsten alle brikkerne på brættet stadigvæk, da modstanderen opgav. 3½-2½ til Slagelse. Mit ejet parti var gået ind i en kristisk fase, jeg stod til at tabe en vigtig bonde på b5. I et forsøg på at komplicere tilbød jeg endnu en bonde; det resulterede blot i, at min modstander afviklede til et vundet slutspil. 3½-3½. Det sidste parti mellem Lindskov og Smedebøl løb ud i sandet i en remis. 4-4 hvilket vi strengt taget ikke kan indvende noget imod.

I stærkeste opstilling er der mere i dette Sorø hold.

Bræt Sorø I Bræt Slagelse I Resultat
1 Jørgen PB Hansen 1 Bjarne Møller 0-1
2 Malik Lindholdt 2 Søren Dyberg Larsen 1-0
3 Lars M. Olsen 3 Henning Pedersen ½-½
4 Jens P Fischer Pedersen 4 Per Henrik Nielsen 1-0
5 Steiner Smedebøl 5 Villy Lindskov ½-½
6 Ernst Østergaard 6 Keld Lindhard 0-1
7 Michael Neuks 7 Kim Hede 0-1
8 Dan Christensen 8 Erik Olsen 1-0
Ialt 4-4

 
Kampene mellem Næstved II og Nykøbing F I og mellem Præstø I og Skovbo I blev begge aflyst, mens kampen mellem Holbæk II og Haslev I ligeledes endte 4-4.

Det giver en foreløbig stilling somo følger: http://www.2hkhold.dk/holdarkiv/hld1011/vis_rakke_tabel.asp?find=m